Ruusu on auennut, mutta nuppuja on vielä tuloillaan ja aukeamista vaille. Vieläkään ei ole ihan selvinnyt mikä ruusu on kyseessä, mutta jos joku viisaampi sen tunnistaa niin saa kertoa.

1724963.jpg

Ruskolilja avasi melkein kaikki kukkansa samaan aikaan. Liljat ovat melkein suurin suosikkini, ehkä syksyllä voisi istuttaa uusia sipuleita jos vain löytäisi niille sopivan paikan jostakin.

1724970.jpg

Ostin köynnöskrassin siemeniä kahta eri lajiketta. Toinen on tavallinen ja toinen on MilkMaid eli se tekee kauniin kermanväriset kukat. Köynnöksen tukeminen on hankalaa, mutta löysin avun narusta jota olen kieputellut pitkin seinää.

1724955.jpg

Muurikello kukkii ruusun juurella, vaikka sen pitäisi rakastaa aurinkoa ja kuivuutta. Tuolla se on kaiken muun varjossa ja kasvaa leviten joka paikkaan.

1724957.jpg

Liljojen viereen istutettiin viime kesänä myskimalvaa ja ensimmäiset kukat ovat auki, kaunista tosiaan. Olen yrittänyt valita puutarhaan perinteisiä ja vanhoja tunnettuja kukkia. Tulee niin maaseudun kesät lapsuudesta mieleen. Vielä kun saisi meren rannan ihan takapihalle, mutta on tyytyminen se tuohon parin kilometrin päähän.

1724960.jpg